Oude bestrating – Wat moet ik ermee ?

Bij het vernieuwen van uw tuin is het vaak eerst van belang om de oude bestrating te verwijderen. Om kosten van de stratenmaker/hovenier te besparen kunt u dit het beste zelf doen. Maar wat te doen met de oude bestrating?…Bestrating Blog weet raad!

stoeptegels-muur

– Hergebruiken voor uw nieuwe bestratingsplan

De eerste optie is om de oude bestrating opnieuw te gebruiken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de tegels andersom te verwerken. Ook kunt u combineren met nieuwe bestrating, bijvoorbeeld een terras/deel met nieuwe tegels en de rest met de oude bestrating. Grindtegels hebben bijvoorbeeld een egale en strakke uitstraling als ze andersom worden neergelegd.

– Gebruiken als muur elementen

Een andere optie is om de stenen/tegels te breken en deze vervolgens op te stapelen als muur/border of afscheiding. Zoals op bovenstaande afbeelding te zien geeft dit een robuust en mooi effect. (afbeelding: stoeptegels 30×30)

Breek ze door een tegel rechtop in de grond begraven en de andere tegels hierop kapot te laten vallen/ gooien.

– Aanbieden via bijvoorbeeld Marktplaats

Ten slotte kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de stenen aan te bieden op een tweedehands site. Vaak komen geintereseerden het er vervolgens zelf uit halen, dit scheelt arbeidskosten en afvoerkosten!

 

Ook kunt u andere soorten tuinmateriaal recyclen, denk bijvoorbeeld aan boomstammen (verwerken tot zitbankje), balken (oude scheepsbalken tussen de bestrating), takken (hekje met gevlochten takken) etc.

Kruidenspiraal van gebroken tegels

2 gedachtes over “Oude bestrating – Wat moet ik ermee ?

  1. Wat een leuk idee om straattegels op deze manier te gebruiken. Hoe kun je de tegels breken zodat dit mooie effect ontstaat? Goed idee om ze op het internet aan te bieden. Dat scheelt inderdaad.

  2. Bedankt voor de positieve feedback! De tegels kan je het beste breken met een stenen/tegel knipper. Wat ook kan is er met een andere steen (het liefst sterker soort dan beton) een lijn erin krassen en vervolgens daar met een straathamer op slaan, zo breekt hij langs die lijn.veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s