Halfverharding, de voordelen op een rijtje

Halfverharding is “onsamenhangend materiaal dat meer draagkracht levert dan de originele grond”

Siergrind, steenkorrel en gebroken natuursteen zijn enkele voorbeelden van halfverharding.

Hieronder zullen wij de voordelen voor u op een rijtje zetten:

 

1. Eén van de grootste afschrikkingen voor inbrekers.

Zodra een inbreker ziet dat hij, om bij uw huis te komen, over grind/split of andere soorten halfverhardingen moet lopen haakt hij vaak direct af. Halfverharding creërt een duidelijk geluid dat de inbreker het liefst wil vermijden.

2. Gemakkelijk aan te brengen.

Halfverharding is vrij eenvoudig aan te brengen. Het vergt geen bijna geen stelwerk zoals bij tegels/bestrating en de gemiddelde doe-het-zelfver komt vaak prima uit de voeten bij het zelf aanbrengen.

3. Geschikt voor oprit/fiets/kinderwagen

Als u ervoor kiest om grindmatten aan te brengen en vervolgens daarin het grind te storten heeft dit vele voordelen. Ten eerste heeft u minder nodig. U hoeft slechts de grindmatten te vullen plus een aantal centimeters erbovenop. Het grootste voordeel is de stevigheid. Een bekend probleem bij grindpaden is het wegzakken tijdens lopen, fietsen of autorijden. Bij grindmatten heeft u hier totaal geen last van, het voelt als een stevige ondergrond met voldoende fixatie. Ten slotte heeft u minder last van vuil/grond of zand dat van de ondergrond af komt door de afsluiting met worteldoek. Binnenkort volgt een artikel over deze grindmatten/ Gravel Pro.

4. Een prachtig aanzicht.

Een mooi soort siergrind, split of gebroken natuursteen heeft een tijdloos en prachtig uiterlijk wat vaak bij elke tuin/huis thuispast. Er zijn tevens vele kleuren en formaten in beschikbaar. Bijna alle soorten siergrind zijn natuurproducten waardoor ze hun kleur niet verliezen.

 

utah-mix

 

Een gedachte over “Halfverharding, de voordelen op een rijtje

  1. Bedankt voor deze informatie over dit onderwerp zeer compleet en erg handig. Ik kijk hierom ook uit naar het artikel over de door u genoemde grindmatten en gravel Pro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s